keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kanelipekaanit



Sain tämän ohjeen sly pariltani ja täytyy sanoa että näistä tuli todella herkullisia.. Olen kova pähkinöiden ystävä ja syön ne useimmiten maustamattomina, mutta nämä olivat kuin paranneltu versio pekaani pähkinästä. Ihanasti paahteinen ja hieman makea ja mukavan kanelinen, kehotan ehdottamasti kokeilemaan. =)

Kanelipekaanit
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
2 dl pecanpähkinä
1/2 rkl vettä
1/2 tl kanelia tai 1/4 tl piparkakkumaustetta
hippunen suolaa
1 tl vaniljasokeria tai yhden vaniljatangon siemenet
Sulata voi, lisää sokeri, kaneli ja vesi. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa ja seos alkaa hieman kiehua. Kaada joukkoon pecanpähkinät ja sekoita hyvin. Kaada pähkinät leivinpaperille ja laita 150 asteeseen uuniin vartiksi, laske tämän jälkeen lämpötila 100 asteeseen, kääntele pekaaneja ja anna valmistua vielä vartti. Ripottele uunista tulleiden pähkinöiden päälle fariinisokeria ja anna jäähtyä.

1 kommentti: