sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Macarons



Viimein sain tehtyä joksaankin onnistuneey macaronit =) Tästä kiitos parini ohjeelle joka on siis jauhit suusta blogista. Täydellisiä nämä eivät todellakaan olleet, jalka ei ollut kasvanut kovinkaan suureksi, mutta verratnu edellisiin versioihin, nämä sentään näyttivät hyviltä ja maistuivat myös herkullisilta. Minun oli tarkoitus valmistaa näitä jo viikon alussa, ehdin jo tehdä suklaa ganachen valmiiksi, mutta sitten minun iskikin influenssa.

 Tein nämä muuteen ohjeen mukaan, mutta puolitin ohjeen, vähensin hienosokerinmäärää enkä käyttänyt jääkaapissa vanhennettuja valkuaisia. Täytteeksi tein ylimääräisistä keltuaisista lemoncurdia sekä myös suklaa ganachea.

MACARON I, ITALIALAINEN MARENKI


150g mantelijauhoa
150g tomusokeria
120g valkuaista (vanhennutettu vähintään 1 vrk jääkapissa)
185g hienoa sokeria
50g vettä
(pasta- tai tomuväriä)

  1. Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan.
  2. Mittaa valkuaisista 60g toiseen kulhoon (=yleiskoneen, jos sellaista käytät) ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.
  3. Jätä loput 60g valkuaista odottamaan vuoroaan.
  4. Mittaa 150g hienoa sokeria ja 50g vettä kattilaan ja kuumenna hämmentämättä keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa silmällä (tähtäät 110°C lämpötilaan).
  5. Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää 35g hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kunnes se vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja (soft peaks).
  6. Kun sokeriliemi kattilassasi saavuttaa 110°C:n lämpötilan kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan edelleen vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, reilut 5 min.
  7. Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia tomusokeri-mantelijauhoseokseen ja lisää mahdollinen väri.
  8. Sekoita jäähtynyt marenkivaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis kun nostaessasi nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana. (Mitä enemmän sekoitat, sitä ohuemmaksi taikina muuttuu.)
  9. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten.
  10. Anna taikinan levätä 15-30 min ennen paistamista.
  11. Paista 160°C:ssa n. 14 min.
  12. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. ...olit tehnyt kerrassaan upeita, jalallisia ja tasaisia ilmakuplattomia ranskalaisia Macarons -kakkusia!
    Resepti on hyvä ja alkuperäinen on juuri "Jauhot Suussa" -blogista !

    VastaaPoista